دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
کد خبر: 1204778
۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹
بسیج

حوزه/ منطق بسیج مقاوم‌سازی حدّاکثری کشور در مقابل تهدیدها و خطرها است؛ منطق بسیج این است. امام ‌(رضوان الله علیه) با دوراندیشی تشخیص داد که برای آسیب‌ناپذیر شدن کشور و ملّت و انقلاب، نیاز مبرمی وجود دارد به یک ‌نیروی گسترده‌ی عظیم مردمی، چون انقلاب مال مردم است، کشور مال مردم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه به مناسبت سالگرد تأسیس بسیج مستضعفین در پنجم آذر سال ۱۳۵۸ توسط معمار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره)، بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد ماهیت و هویت بسیج تقدیم شما فرهیختگان می‌شود.

بسیج یادگار گرانبهای امام برای کشور است. امام آفریننده‌ی بسیج و پدر بسیج است؛ در عین حال، خود آن بزرگوار میگوید که ‌من افتخار میکنم که یک بسیجی‌ام؛‌ ‌شأن بسیج این است.

خب، از فرمایشات امام در باب بسیج، من چند نکته را عرض میکنم‌.‌ ‌

نکته‌ی اوّل این است که منطق بسیج مقاوم‌سازی حدّاکثری کشور در مقابل تهدیدها و خطرها است؛ منطق بسیج این است.

امام ‌(رضوان الله علیه) با دوراندیشی تشخیص داد که برای آسیب‌ناپذیر شدن کشور و ملّت و انقلاب، نیاز مبرمی وجود دارد به یک ‌نیروی گسترده‌ی عظیم مردمی، چون انقلاب مال مردم است، کشور مال مردم است؛ بهتر از هر عامل دیگری و هر عنصر دیگری، ‌این مردمند که میتوانند از کشورشان و از انقلابشان دفاع کنند، مشروط بر اینکه راه در مقابل آنها گذاشته بشود؛ این راه را امام ‌مشخّص کرد: ‌بسیج‌. ‌این منطق بسیج است.

تفسیر دو توصیف امام از بسیج از زبان رهبر معظم انقلاب

نکته‌ی بعدی این است که امام درباره‌ی بسیج توصیفهای گوناگونی دارند. دو توصیف ‌را من انتخاب کردم که به شما عرض بکنم.

یک جا امام میگوید که‌ «‌بسیج لشکر مخلص خدا است»؛‌ ‌لشکر مخلص خدا! روی ‌کلمات دقّت کنید.

یک جای دیگر امام میگوید «‌بسیج مدرسه‌ی عشق است‌».‌

خب، این دو توصیف را کنار هم بگذاریم. «لشکر ‌مخلص خدا» نشان میدهد که بسیج رزمنده است؛ لشکر برای رزم است، برای جنگ است.

«رزمنده بودن» یعنی چه؟ یعنی هم ‌قدرت مادّی و جسمانی داشتن، هم اراده و شجاعت روحی داشتن، هم تدبیر و ترفند جنگی بلد بودن.

مدرسه‌ی ‌عشق یعنی عشق به خدا، عشق به معنویّت، عشق به ‌مردم

از آن طرف، مدرسه‌ی ‌عشق است‌. ‌بسیج عاشق است، دلباخته است، امّا این عشق یک عشقِ هرزه‌پوی بی‌جهتِ بدمسیر نیست.

این عشق در ظرفیّت و ‌قابلیّتِ یک مدرسه است. ظرف او یک ظرف جهت‌دار و منظّم است؛ یعنی چه؟

یعنی عشق به خدا، عشق به معنویّت، عشق به ‌مردم، عشق به راه؛ در جهتی که دارد حرکت میکند، عاشقانه حرکت میکند؛ «مدرسه‌ی عشق» یعنی این. نمیگوید بسیج عاشق ‌است، میگوید بسیج مدرسه‌ی عشق است؛ عشق را با جهت مشخّص تدریس میکند، تعلیم میدهد.‌

خب، این توصیفها لفّاظی نبود، ‌صرفاً ایده‌پردازی هم نبود؛ همه واقعیّت داشتنِ اینها را دیدند، هم در میدان رزم، هم در میدان محبّت. همه به چشم ‌دیدیم بسیج چه کار میکند.

بنابراین، اینکه امام فرمود «لشکر مخلص خدا» و «مدرسه‌ی عشق»، در عرصه‌ی عمل، در روی ‌زمین، نمونه‌هایش به ‌طور واضح و آشکار دیده شد، همه دیدیم‌.‌

نکته‌ی سوّم‌: ‌بسیج بیش از آنکه یک سازمان باشد، یک فرهنگ ‌است، یک تفکّر است. بنابراین، همه‌ی کسانی که این فرهنگ را پذیرفته‌اند، در این راه حرکت کرده‌اند، این تفکّر را ممشای ‌خودشان قرار داده‌اند، ولو داخل سازمان نباشند، بسیجی‌اند؛ و این یک جمع کثیری از ملّت ایران را شامل میشود، در حالی که در ‌سازمان بسیج هم نه اسمشان هست، نه رسمشان هست.

جنبه‌ی ‌فراملّی و فرامرزی بسیج

نکته‌ی بعدی که نکته‌ی چهارم است و خیلی هم مهم است، جنبه‌ی ‌فراملّی و فرامرزی بسیج است؛ این هم در بیان امام هست. ملاحظه کرده‌اید که امام تعبیر میکند به «هسته‌های مقاومت ‌جهانی»؛‌ ‌این همان بسیج است؛ بسیج ما نیست، بسیج خودشان است، امّا همان فرهنگ است.

این تشکیل هسته‌های مقاومت ‌جهانی تحقّق پیدا کرد؛ یعنی الان شما نمونه‌هایش را در منطقه‌ی خودمان دارید مشاهده میکنید.

حالا «باش تا صبح دولتش ‌بدمد / کاین هنوز از نتایج سحر است‌».‌

در منطقه شما ملاحظه میکنید همان هسته‌های مقاومتی که امام خبرش را داده بود، ‌بشارتش را داده بود، امروز در حال تعیین سرنوشت این منطقه‌اند؛.

سرنوشت این منطقه‌ی ما را هسته‌های مقاومت دارد تعیین ‌میکند؛ یک نمونه‌اش «طوفان‌الاقصیٰ» است.«‌۱۴۰۲/۰۹/۰۸»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha